Hartelijk welkom op de meest uitgebreide catalogus van het platenlabel ELF PROVINCIEN. Dit label werd uitgebracht door platenmaatschappij DURECO uit Amsterdam (later Weesp). Elf Provinciën is een zeer succesvol label geweest, uitsluitend gericht op het Nederlandse lied en op instrumentale muziek (vooral de destijds erg populaire accordeonmuziek). Bekende artiesten vonden hun weg naar dit label: Ben Cramer, Pierre Kartner, Corry Konings, Wilma, Jacques Herb, Anja en Johnny, De Kermisklanten, Gebroeders Brouwer, enz. De eerste LP's dateren uit 1969, de laatste uit 1979. In deze 10 jaar zijn meer dan 500 titels verschenen. Het is de bedoeling op deze pagina's een overzicht te geven van alles wat er is verschenen. Ik ben al erg ver, maar het is nog lang niet compleet. Ik hoop dat IEDEREEN DIE FOUTEN ONTDEKT OF AANVULLINGEN HEEFT dit laat weten door een reactie achter te laten op de blog of te mailen naar pietdirkx@hotmail.com, zodat we met ons allen dit stuk vergeten Nederlandse muziekhistorie compleet kunnen maken. Dit is een FANSITE, helaas zonder medewerking van Dureco.

9415-G


Gouden Hitpourri originele uitgave (1972)

uitgave 20 jaar Dureco

2 opmerkingen:

  1. De Gouden Hitpouri staat abuisievelijk vermeld als heruitgave in de 9400 serie.
    Echter deze lp heeft het labelnummer 1790 en is geen heruitgave, maar een volledig nieuw album inclusief een Dureco catalogus, uitgebracht in 1975. Na dit album volgden er nog 2 Gouden Hitpouri's (in 1976 en 1977) met labelnummers 1791 en 1792.
    En om het te vervolmaken: er is ook nog een album met labelnummer 1793 (ook uit 1977) met de titel: Accordeon-20 accordeon hits (diverse uitvoerenden)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey deze heb ik ook nog gevonden nouja de 20 jaar uitgave dan!!!

    BeantwoordenVerwijderen