Hartelijk welkom op de meest uitgebreide catalogus van het platenlabel ELF PROVINCIEN. Dit label werd uitgebracht door platenmaatschappij DURECO uit Amsterdam (later Weesp). Elf Provinciën is een zeer succesvol label geweest, uitsluitend gericht op het Nederlandse lied en op instrumentale muziek (vooral de destijds erg populaire accordeonmuziek). Bekende artiesten vonden hun weg naar dit label: Ben Cramer, Pierre Kartner, Corry Konings, Wilma, Jacques Herb, Anja en Johnny, De Kermisklanten, Gebroeders Brouwer, enz. De eerste LP's dateren uit 1969, de laatste uit 1979. In deze 10 jaar zijn meer dan 500 titels verschenen. Het is de bedoeling op deze pagina's een overzicht te geven van alles wat er is verschenen. Ik ben al erg ver, maar het is nog lang niet compleet. Ik hoop dat IEDEREEN DIE FOUTEN ONTDEKT OF AANVULLINGEN HEEFT dit laat weten door een reactie achter te laten op de blog of te mailen naar pietdirkx@hotmail.com, zodat we met ons allen dit stuk vergeten Nederlandse muziekhistorie compleet kunnen maken. Dit is een FANSITE, helaas zonder medewerking van Dureco.

ANJA

Op deze pagina van de blog staan alle LP's en CD's van Anja op andere labels dan Elf Proviciën


-->
Biografie Anja van den Avoort (5-5-1950 - 15-4-2002)
 
Anja, geboren en getogen in Breda, krijgt op haar dertiende een gitaar en zet daarmee in feite de eerste stap naar een professionele muzikale carrière. Anja trekt op een goede dag de stoute schoenen aan en laat zich inschrijven voor een zangwedstrijd. De eerste keer eindigt ze bij de eerste vijf en hierdoor krijgt ze de smaak pas goed te pakken. Bij iedere zangwedstrijd waar ze aan meedoet wordt het inschrijfgeld altijd ruimschoots terugverdiend. De glimmende oogst van deze wedstrijden staat keurig in het gelid in de kast en de vele vaantjes en bekers vormen het tastbare bewijs dat Anja behoorlijk aan de weg timmert.

Anja's eerste single "Overal" met op de B kant "Waarom", mag dan weliswaar geen hit worden, het levert haar wel de nodige publiciteit op.  Ze krijgt diverse aanbiedingen van platenmaat-schappijen en de Belgische firma Monopole die in Nederland wordt vertegenwoordigd door Dureco gaat uiteindelijk met de eer strijken. Hier tekent Anja haar eerste platencontract. Ze is in die periode werkzaam als typiste-telexiste in Breda en tot dan toe heeft ze haar werk altijd goed kunnen combineren met haar zangcarrière. Door de weeks op kantoor en in het weekend op de bühne bevalt haar uitstekend. Dat hierin echter snel verandering zal komen zal duidelijk worden wanneer ze in 1968 de studio induikt om haar tweede plaat op te nemen.
Anja's tweede plaat - De laatste dans -  wordt in 1968 opgenomen in de Fonior studio te Brussel. Meteen wordt duidelijk dat ze een hit in handen heeft. Zowel in België als in Nederland wordt de plaat goed gedraaid bij de radio en de single bestormt de hitparade. Nu is het ook niet langer mogelijk haar dagelijkse job als typiste/telexiste te handhaven. Vrij krijgen na een weekend vol verplichtingen gaat steeds moeilijker worden. Nadat ze zich op haar werk een paar keer heeft ziek gemeld, vanwege een overvolle agenda, wordt er besloten helemaal voor het zingen te kiezen. Haar vader die een schildersbedrijf heeft besluit op een goed moment zelfs de zaak van de hand te doen en zich op te werpen als manager van de Anja BV. Anja hoeft zich nu alleen nog maar te concentreren op het zingen.
Ania treedt in die periode op met een eigen orkest "Los Albinos", een vijf mans formatie uit het Belgische Ruddervoorde. Een luxe die weinig artiesten zich kunnen veroorloven. Het is in dit orkest waar ze haar latere echtgenoot Dirk Degryse leert kennen. Behalve de liefde voor muziek blijkt eveneens hun liefde voor elkaar. In 1973 trouwt ze met Dirk. Zo'n vier dagen per week wordt er gewerkt met dit orkest, de resterende tijd werkt ze aan nieuwe opnamen. Anja scoort een serie hits op rij met de singles "Nemen En Geven", "Nu Dans je Nooit.Meer Met Mij", "Op Het Strand Van Cadzand", (wat een eigen compositie is) en "Waarom Cherie'. Vele van deze titels worden met goud bekroond en Anja is populairder dan ooit. Met producer Johnny Blenco vormt ze af en toe een gelegenheidsduo. Naast haar solo hits scoort ze met hem de hits "Jaren Komen, Jaren Gaan", "Waarom Kwam Jij Toch In Mijn Leven" en "Mijn Oude Arreslee". Haar albums worden steevast goud.

Ook maakt ze een aantal Duitstalige opnamen maar haar carrière komt in Duitsland niet echt van de grond. Na een hectische periode wordt het in 1975 rustiger rond Anja.
In 1983 wordt de draad weer opgepakt en gaat ze weer optreden. Haar hits worden nog altijd graag gehoord en Anja is trots op wat ze heeft bereikt. In 1988 vormt ze met Dirk het duo Fifty-Fifty. De bühne is haar plaats en omdat het bloed nu eenmaal kruipt waar het niet gaan kan, probeert ze in 1990 een comeback te maken maar jammer genoeg lukt dit niet. Daarom niet getreurd, Anja heeft nog plannen genoeg. Hoe triest is het nieuws dan ook als in het najaar van 2001 een ernstige ziekte bij haar wordt geconstateerd. Uiteindelijk zal Anja op 15 april 2002 aan de gevolgen hiervan overlijden.

tekst overgenomen van de liner notes bij de CD Anja De Singles, geschreven door Jan Zwarteveen 

MONOPOLE 

BOEK EN PLAAT

CAPRI


KARUSSELL


TELSTAR


VERZAMELLP'S MET ÉÉN OF MEER NUMMERS (niet compleet!)

Niet de originele versies!


CD's