Hartelijk welkom op de meest uitgebreide catalogus van het platenlabel ELF PROVINCIEN. Dit label werd uitgebracht door platenmaatschappij DURECO uit Amsterdam (later Weesp). Elf Provinciën is een zeer succesvol label geweest, uitsluitend gericht op het Nederlandse lied en op instrumentale muziek (vooral de destijds erg populaire accordeonmuziek). Bekende artiesten vonden hun weg naar dit label: Ben Cramer, Pierre Kartner, Corry Konings, Wilma, Jacques Herb, Anja en Johnny, De Kermisklanten, Gebroeders Brouwer, enz. De eerste LP's dateren uit 1969, de laatste uit 1979. In deze 10 jaar zijn meer dan 500 titels verschenen. Het is de bedoeling op deze pagina's een overzicht te geven van alles wat er is verschenen. Ik ben al erg ver, maar het is nog lang niet compleet. Ik hoop dat IEDEREEN DIE FOUTEN ONTDEKT OF AANVULLINGEN HEEFT dit laat weten door een reactie achter te laten op de blog of te mailen naar pietdirkx@hotmail.com, zodat we met ons allen dit stuk vergeten Nederlandse muziekhistorie compleet kunnen maken. Dit is een FANSITE, helaas zonder medewerking van Dureco.

9500 SERIE

Datering: 1973-1979
Naast de 1500-serie met 106 titels is deze serie de grootste met 93 titels. De serie heeft niet alleen de hoogste nummering maar is chronologisch ook de nieuwste.. Er ontbreken slechts 17 titels/artiesten, op zich niet veel, maar het is opvallend dat ik maar weinig titels heb. veel afbeeldingen zijn van een reproductie. Ondanks het feit dat de serie niet zo oud is is hij zeer lastig te vinden.
Binnen de 9500-serie opvallend veel kleinere series: Hollandse Hitpourri, Denkend aan..., de...Show, Ik herinner mij..., De Kermisklanten 1 t/m 5, ...op de middengolf en De mooiste liedjes in het...
Alleen de eerste 12 titels hebben een Du-nummer: 23.972 t/m 24.915

Geen opmerkingen:

Een reactie posten