Hartelijk welkom op de meest uitgebreide catalogus van het platenlabel ELF PROVINCIEN. Dit label werd uitgebracht door platenmaatschappij DURECO uit Amsterdam (later Weesp). Elf Provinciën is een zeer succesvol label geweest, uitsluitend gericht op het Nederlandse lied en op instrumentale muziek (vooral de destijds erg populaire accordeonmuziek). Bekende artiesten vonden hun weg naar dit label: Ben Cramer, Pierre Kartner, Corry Konings, Wilma, Jacques Herb, Anja en Johnny, De Kermisklanten, Gebroeders Brouwer, enz. De eerste LP's dateren uit 1969, de laatste uit 1979. In deze 10 jaar zijn meer dan 500 titels verschenen. Het is de bedoeling op deze pagina's een overzicht te geven van alles wat er is verschenen. Ik ben al erg ver, maar het is nog lang niet compleet. Ik hoop dat IEDEREEN DIE FOUTEN ONTDEKT OF AANVULLINGEN HEEFT dit laat weten door een reactie achter te laten op de blog of te mailen naar pietdirkx@hotmail.com, zodat we met ons allen dit stuk vergeten Nederlandse muziekhistorie compleet kunnen maken. Dit is een FANSITE, helaas zonder medewerking van Dureco.

9520


Mieke Show (1975)

3 opmerkingen:

 1. 9520 Mieke Show. Nieuwe aanwinst voor de collectie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spaar al een paar jaar elp p. is er een catalogus te vinden? en waarom staat er nergens info over single Q & Q??gaat goed met de verzameling!tips waar ik de rest kan krijgen??? groetjes!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, een catalogus. Was dat maar waar. Ik ben bang dat de enige catalogus van Elf Provincien LP's hier te vinden is op mijn blog. Ik hoop samen met verzamelaars zoals jij de lijst compleet te maken. Dus als je nog aanvullingen hebt. Singels van Elf heb ik ook. Ook daarvan wil ik een blog samenstellen, maar ben er nog niet aan toegekomen. QenQ singel en informatie kun je vinden op mijn hoofdblog HET Verzameloord.
  http://verzameloord.blogspot.com/2011/10/q-en-q.html.

  Aanvullingen kun je hier kwijt als reactie of mailen naar payday50@hotmail.nl

  BeantwoordenVerwijderen