Hartelijk welkom op de meest uitgebreide catalogus van het platenlabel ELF PROVINCIEN. Dit label werd uitgebracht door platenmaatschappij DURECO uit Amsterdam (later Weesp). Elf Provinciën is een zeer succesvol label geweest, uitsluitend gericht op het Nederlandse lied en op instrumentale muziek (vooral de destijds erg populaire accordeonmuziek). Bekende artiesten vonden hun weg naar dit label: Ben Cramer, Pierre Kartner, Corry Konings, Wilma, Jacques Herb, Anja en Johnny, De Kermisklanten, Gebroeders Brouwer, enz. De eerste LP's dateren uit 1969, de laatste uit 1979. In deze 10 jaar zijn meer dan 500 titels verschenen. Het is de bedoeling op deze pagina's een overzicht te geven van alles wat er is verschenen. Ik ben al erg ver, maar het is nog lang niet compleet. Ik hoop dat IEDEREEN DIE FOUTEN ONTDEKT OF AANVULLINGEN HEEFT dit laat weten door een reactie achter te laten op de blog of te mailen naar pietdirkx@hotmail.com, zodat we met ons allen dit stuk vergeten Nederlandse muziekhistorie compleet kunnen maken. Dit is een FANSITE, helaas zonder medewerking van Dureco.

1600


Johnny Meyer & Manke Nelis
Amsterdam ik hou van jou (1977)

4 opmerkingen:

 1. 1600 Johnny Meyer & Manke Nelis. Was nog een leeg item. Er is nu een naam bekend met afbeelding. Deze helaas nog niet van de originele lp.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 1600 Johnny Meyer, nu van de originele LP met achterkant

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De originele hoes is inmiddels gevonden, zie ik. Deze lp heb ik ook in mijn bezit, maar die verschilt toch. De voorkant is gelijk, geen logo, slechts het stadswapen van Amsterdam, maar op de keerzijde staat rechtsboven geen logo van Elf Provinciën maar het Durecobeeldmerk met tussen de woorden "Dureco" en "Benelux" een microfoon in de vorm van een tulp, met daaronder 66.040. Aan de onderzijde slechts de tekst "Dureco Benelux. 'The sound of the tulip'". M.a.w. "a division of the International Pelgrim Group" op de Elf Provinciënhoes ontbreekt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dan is het album wat je in bezit hebt, een heruitgave.
  Nadat het label Elf Provincien werdt opgeheven in 1978/79, heeft Dureco een aantal albums uit de reeks opnieuw uitgebracht met het welbekende "tulp-microfoon" logo.

  BeantwoordenVerwijderen