Hartelijk welkom op de meest uitgebreide catalogus van het platenlabel ELF PROVINCIEN. Dit label werd uitgebracht door platenmaatschappij DURECO uit Amsterdam (later Weesp). Elf Provinciën is een zeer succesvol label geweest, uitsluitend gericht op het Nederlandse lied en op instrumentale muziek (vooral de destijds erg populaire accordeonmuziek). Bekende artiesten vonden hun weg naar dit label: Ben Cramer, Pierre Kartner, Corry Konings, Wilma, Jacques Herb, Anja en Johnny, De Kermisklanten, Gebroeders Brouwer, enz. De eerste LP's dateren uit 1969, de laatste uit 1979. In deze 10 jaar zijn meer dan 500 titels verschenen. Het is de bedoeling op deze pagina's een overzicht te geven van alles wat er is verschenen. Ik ben al erg ver, maar het is nog lang niet compleet. Ik hoop dat IEDEREEN DIE FOUTEN ONTDEKT OF AANVULLINGEN HEEFT dit laat weten door een reactie achter te laten op de blog of te mailen naar pietdirkx@hotmail.com, zodat we met ons allen dit stuk vergeten Nederlandse muziekhistorie compleet kunnen maken. Dit is een FANSITE, helaas zonder medewerking van Dureco.

2504-G


Het wonderbaarlijke DeCap orgel Napoleon 4 (1970)

3 opmerkingen:

 1. 2504 DeCap orgel Napoleon 4 (1970: achterkant. Tevens de achterkant van andere orgel lp's. Klik op tag 'orgel' om ze te vinden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Elf P, Wat superleuk dat er deze site bestaat.
  Ook ik verzamel al jaren de gegevens van het platenlabel Elf Provincien en heb al een aardige lijst met wat er is uitgebracht, ook van de singles!!! (6501 t/m 65.281)
  Het is wat moeilijk om contact te maken via dit systeem, snap er niet veel van, maar misschien wil je reageren? Zou zo leuk zijn om de uitgaven lijst compleet te krijgen.
  Vriendelijke groet,
  Matt Grent
  Matt20@upcmail.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Matt, bedankt voor je reactie. Samen komen we er wel uit om deze lijst compleet te maken. Ieders hulp is welkom, al gaat het maar om 1 aanvulling. Overigens wil ik de singles ooit in een volgende blog verwerken.

  BeantwoordenVerwijderen