Hartelijk welkom op de meest uitgebreide catalogus van het platenlabel ELF PROVINCIEN. Dit label werd uitgebracht door platenmaatschappij DURECO uit Amsterdam (later Weesp). Elf Provinciën is een zeer succesvol label geweest, uitsluitend gericht op het Nederlandse lied en op instrumentale muziek (vooral de destijds erg populaire accordeonmuziek). Bekende artiesten vonden hun weg naar dit label: Ben Cramer, Pierre Kartner, Corry Konings, Wilma, Jacques Herb, Anja en Johnny, De Kermisklanten, Gebroeders Brouwer, enz. De eerste LP's dateren uit 1969, de laatste uit 1979. In deze 10 jaar zijn meer dan 500 titels verschenen. Het is de bedoeling op deze pagina's een overzicht te geven van alles wat er is verschenen. Ik ben al erg ver, maar het is nog lang niet compleet. Ik hoop dat IEDEREEN DIE FOUTEN ONTDEKT OF AANVULLINGEN HEEFT dit laat weten door een reactie achter te laten op de blog of te mailen naar pietdirkx@hotmail.com, zodat we met ons allen dit stuk vergeten Nederlandse muziekhistorie compleet kunnen maken. Dit is een FANSITE, helaas zonder medewerking van Dureco.

5520-G
Vader Abraham Show 1 (1972)

4 opmerkingen:

 1. Ik kreeg van de week een groot pakket Elf Provincien LP's, waaronder ook deze Vader Abraham show deel 1.
  Het album heeft echter een andere hoes (alleen het hoofd van Pierre Kartner als Vader Abraham op de cover).
  Verder is de tracklist, de achterzijde hoes en het labelnummer excact gelijk aan deze afbeelding.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik denk dat deze LP een van de grootste successen van het label is geweest. Wat zie je deze vaak, maar een andere hoes is mij volkomen onbekend. Lijkt mij een unieke vondst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het heeft even geduurd door andere drukke werkzaamheden, maar dankzij Matt is er toch weer een nieuwe hoes bijgekomen, waarvoor dank.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk ook eens hier? Staan een boel hoezen op die je nog niet hebt, volgens mij!

  http://www.platenschuur.nl/Webwinkel-Category-158087/Elf-Provincien.html

  BeantwoordenVerwijderen