Hartelijk welkom op de meest uitgebreide catalogus van het platenlabel ELF PROVINCIEN. Dit label werd uitgebracht door platenmaatschappij DURECO uit Amsterdam (later Weesp). Elf Provinciën is een zeer succesvol label geweest, uitsluitend gericht op het Nederlandse lied en op instrumentale muziek (vooral de destijds erg populaire accordeonmuziek). Bekende artiesten vonden hun weg naar dit label: Ben Cramer, Pierre Kartner, Corry Konings, Wilma, Jacques Herb, Anja en Johnny, De Kermisklanten, Gebroeders Brouwer, enz. De eerste LP's dateren uit 1969, de laatste uit 1979. In deze 10 jaar zijn meer dan 500 titels verschenen. Het is de bedoeling op deze pagina's een overzicht te geven van alles wat er is verschenen. Ik ben al erg ver, maar het is nog lang niet compleet. Ik hoop dat IEDEREEN DIE FOUTEN ONTDEKT OF AANVULLINGEN HEEFT dit laat weten door een reactie achter te laten op de blog of te mailen naar pietdirkx@hotmail.com, zodat we met ons allen dit stuk vergeten Nederlandse muziekhistorie compleet kunnen maken. Dit is een FANSITE, helaas zonder medewerking van Dureco.

1501-G


Corry en de Rekels 3 (1971)

9 opmerkingen:

 1. hoe kan ik deze in bezit krijgen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tsja, je ziet hem niet veel meer. Naar rommelmarkten gaan en in kringloopwinkels kijken. Ik kan je er helaas niet aan helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi

  ik heb een LP gekocht van Corry en de Rekels, zit in een hoes van het Halterlabel met het nummer HLT 123.001-G. In deze hoes zat echter de LP met nummer ELF 1501-G.Hetzelfde geldt voor een hoes van CAPRI-records (CA 110-G). Kan het zijn dat de originele LP (Corry en de Rekels-3) onder andere labels is heruitgebracht? Of heeft iemand gewoon de verkeerde LP's de hoezen gestopt??

  Weet iemand hoe dit zit?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dureco was een meester in het recyclen van oud en eerder uitgebracht materiaal.
  Het HALTER-label was een "low-budget" label, waarin een aantal populaire Elf Provicien platen opnieuw onder de aandacht werdt gebracht bij een groot publiek voor een laag bedrag.
  Een nieuwe hoes eromheen en klaar ben je.
  Dit geld ook voor het "Capri" label, hoewel dit label volgens mij voornamelijk voor de Belgische markt was bestemd, maar dit weet ik niet zeker.
  Nog zo'n label was "Marcato", waarin oude Elf LP's opnieuw werden uitgebracht vooral voor de toen populaire boeken en platenclubs.
  Nog weer later (eind jaren 80) is er nog een rits albums uitgebracht onder het label: "12 Provincien", met daarop wederom oud materiaal.
  Zo gaat dat dan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt, ik weet nu het zit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wie kan my helpen aan de singel van hanny en de rekels we laten ons het zingen niet verbieden uit 1975 en als b kant kom feest zing en dans met ons.liefst met foto hoesje.

  BeantwoordenVerwijderen