Hartelijk welkom op de meest uitgebreide catalogus van het platenlabel ELF PROVINCIEN. Dit label werd uitgebracht door platenmaatschappij DURECO uit Amsterdam (later Weesp). Elf Provinciën is een zeer succesvol label geweest, uitsluitend gericht op het Nederlandse lied en op instrumentale muziek (vooral de destijds erg populaire accordeonmuziek). Bekende artiesten vonden hun weg naar dit label: Ben Cramer, Pierre Kartner, Corry Konings, Wilma, Jacques Herb, Anja en Johnny, De Kermisklanten, Gebroeders Brouwer, enz. De eerste LP's dateren uit 1969, de laatste uit 1979. In deze 10 jaar zijn meer dan 500 titels verschenen. Het is de bedoeling op deze pagina's een overzicht te geven van alles wat er is verschenen. Ik ben al erg ver, maar het is nog lang niet compleet. Ik hoop dat IEDEREEN DIE FOUTEN ONTDEKT OF AANVULLINGEN HEEFT dit laat weten door een reactie achter te laten op de blog of te mailen naar pietdirkx@hotmail.com, zodat we met ons allen dit stuk vergeten Nederlandse muziekhistorie compleet kunnen maken. Dit is een FANSITE, helaas zonder medewerking van Dureco.

1512-G


Ben Cramer (1972)

2 opmerkingen:

  1. Het album wat nu is geplaats van Ben Cramer is een 2e versie.
    De orginele lp had een andere hoes, die past in de reeks met de rode bovenkant en de getekende bloemen aan de linkerzijde en het Elf Provincien logo aan de rechterzijde.
    Waarschijnlijk door de deelname van Ben Cramer aan het Eurovisie Songfestival met het nummer De Oude Muzikant heeft men besloten het album van een andere hoes te voorzien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat zou een meer logische lay-out zijn binnen de serie. Ik heb die versie nog nooit gezien. Deze daarentegen kom je heel vaak tegen.

    BeantwoordenVerwijderen